Jocurile Olimpice Ana Bărbosu primeşte medalia de bronz de la Jocurile Olimpice. FRG a anunţat data evenimentului, dar şi persoana care îi va înmâna medalia

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat când va primi Ana Bărbosu medalia de bronz de la Jocurile Olimpice, câştigată în urma deciziei TAS. 



“Gimnasta Ana Maria Barbosu va intra în posesia medaliei de bronz câștigată în finala de la sol a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

Medalia îi va fi înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România, și de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român în cadrul unui eveniment care va avea loc pe esplanada Casei Olimpice din București, vineri 16 august, cu începere de la ora 09.30”, transmite Federaţia pe Facebook. 

FRG a vrut bronz pentru Sabrina Voinea, Jordan Chiles şi Ana Bărbosu 

"Federația Română de Gimnastică a luat act de acuzațiile existente la nivel internațional și dorește ca prin prezentul comunicat de presă să clarifice anumite aspecte extrem de importante.

Inițiativa de a se acorda medalii de bronz către toate celei trei sportive, Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea a fost lansată de către avocații Federației Române de Gimnastică, cu acceptul prealabil al Federației.

Conducerea FRG, prin intermediul reprezentanților convenționali, a depus toate diligențele necesare pentru ca acest consens să fie atins. Subliniem faptul că au existat anumite solicitări din partea americană pentru ca acest deziderat să fie îndeplinit, solicitări pe care partea noastră le-a acceptat de fiecare dată, aspect apreciat de către reprezentantul convențional al părții americane.

În toată această perioadă, FRG a fost susținută inclusiv de către Nadia Comăneci, pentru a se ajunge la un consens echitabil tuturor sportivelor, raportat la dificultățile de natură tehnică ce s-au dovedit a fi întâmpinate de către Federația Internațională de Gimnastică.

FRG, alături de partenerii săi, a căutat mereu ca soluția acestui diferend să fie tranșată într-un mod în care se acordă respect și recunoștință sportivelor implicate.

Pe această cale, facem apel către întreaga comunitate de gimnastică, atât din țară cât și din afara țării, să pună STOP atacurilor împotriva gimnastelor Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea și în special a Nadiei Comăneci a cărei intervenție a fost întotdeauna în favoarea tuturor celor trei sportive/ trei medalii. ‎
FRG nu a fost niciodată de acord sa se retragă medalia", spun cei de la FRG. 

Semnal de alarmă dat de un fost antrenor de gimnastică privind situația Anei Bărbosu

"Pe parcursul carierei mele, nu m-am întâlnit cu astfel de situații, dar din ce am auzit la domnul avocat, eu simt că această medalie este suspendată în aer. Eu aș prefera să nu ajungă, fizic, la Ana până când decizia nu va fi finală, atâta timp cât există această modalitate de contestație la Tribunalul Federal Elvețian.

Ăsta este punctul meu de vedere, pentru că țin foarte mult la Ana și la toate gimnastele care reprezintă România și stau să mă gândesc ce ar însemna să primească, fizic, medalia și apoi să fie obligată să o returneze.

Este un joc care nu se pretează la o adolescentă și care, în mod sigur, o va afecta profund psihic. Avem deja o victimă în persoana Sabrinei, nu cred că mai e necesară altă victimă. Sabrina e o victimă, pentru că ea a câștigat această medalie pe covorul de concurs. Dacă nu apărea acea deducție de o zecime, nu mai apărea acest serial cu 'ia medalia, dă medalia'.

Din păcate, a fost neatenția antrenoarei, care este și mama Sabrinei, ea nu a făcut contestația în timp util. Acest lucru s-ar putea schimba dacă s-ar relua competiția, ceea ce nu este posibil. De aceea, o consider pe Sabrina o victimă, pentru că a câștigat medalia pe covorul de concurs”, a explicat Nicolae Forminte, pentru Euronews.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel