Gimnastică Ana Bărbosu încearcă să rămână optimistă, după dezamăgirea de la Jocurile Olimpice: „Am învățat să mă bucur de ce am”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Gimnasta română Ana-Maria Bărbosu a pierdut medalia de bronz în cadrul probei concursului de gimnastică artistică la sol, după contestația făcută de delegația SUA.



Ana Bărbosu: „Am reprezentat foarte bine țara la Jocurile Olimpice”

Gimnasta Ana Bărbosu a declarat, miercuri, la întoarcerea de la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a pierdut medalia de bronz în finala de la sol în urma contestației delegației Statelor Unite ale Americii, că încearcă să treacă peste moment și să țină cont numai de aspectele pozitive ale primei sale experiențe olimpice.

„Am avut sentimente mixte și de tristețe, și de dezamăgire. Dar încerc să rămân doar cu cele pozitive, de bucurie și mândrie. Atunci, în sală, momentul a fost foarte intens, dar după aceea a trecut puțin timp și a trebuit să mă calmez, să-mi stăpânesc emoțiile și gândurile. Și asta încerc să fac și acum. Sincer nu cred că voi putea uita vreodată ce s-a întâmplat.

Dar nici nu cred că mi-aș dori să uit, pentru că au fost niște clipe unice. A fost prima mea participare la Jocurile Olimpice și acele momente le iau cu mine. Ele mă vor face o persoană mai puternică”, a spus ea, la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”.

„Nu cred că s-a încheiat șirul lucrurilor care se pot învăța din această experiență. Dar cu siguranță am învățat să mă bucur de ce am, de faptul că sunt sănătoasă și că am reprezentat foarte bine țara la Jocurile Olimpice”, a adăugat Ana Bărbosu.

Ana-Maria Bărbosu, în vârstă de 18 ani, s-a clasat pe locul patru la sol, luni, în concursul de gimnastică artistică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, în timp ce Sabrina Maneca-Voinea s-a clasat pe a cincea poziție.

Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestație, fapt ce a determinat modificarea notei și implicit creșterea acesteia de la 13,666 la 13,766, terminând pe poziția a treia și câștigând bronzul.

Sabrina Maneca Voinea a făcut și ea contestație pentru nota primită (13,700), dar aceasta a fost respinsă. Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133).

România nu a mai obținut o medalie olimpică la gimnastică artistică din anul 2012 (Londra), când Sandra Izbașa câștiga aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină a României lua bronz.

Echipa feminină de gimnastică a României a revenit după 12 ani la Jocurile Olimpice cu prilejul acestei ediții. Gimnastele noastre s-au clasat pe locul 7 în finala pe echipe, Ana Maria Bărbosu pe 17, iar Amalia Ghigoarță pe 22 la individual compus, iar Sabrina Maneca Voinea pe 8 la bârnă, scrie Agerpres.

 

Elisabeta Lipă le îmbărbătează pe gimnastele române

Președinta Agenției Naționale pentru Sport a declarat că fiecare reprezentant al sportului românesc va face tot posibilul ca țara noastră să intre în posesia medaliei de bronz.

„Toată viața mea ca sportivă am fost alături de gimnastică. Canotajul cu gimnastica au stat întotdeauna împreună și când vezi un prieten în suferință simți nevoia să-i întinzi o mână. Eu nu am să pot uita toată viața mea imaginea Anei Bărbosu când pe tabelă a apărut România pe locul trei, ea era cu steagul în mână, și dintr-o dată a coborât pe locul patru...

Nu pot uita agitația și starea Cameliei Voinea (n.r. - mama și antrenoarea Sabrinei Voinea) știind că Sabrina a făcut un exercițiu aproape perfect și totuși i s-a făcut o mare nedreptate. Dar toată suflarea românească și cei care pot lua decizii nu vor sta deoparte și vor face tot ce e posibil omenește ca să intre în posesia acestei medalii. Îmi pare rău că sportivele la o vârstă atât de fragedă trebuie să trăiască asemenea nedreptăți, dar ele le întăresc și le pregătesc pentru următoarele Jocuri Olimpice”, a afirmat ea.

Elisabeta Lipă le-a îmbrățișat și le-a încurajat pe gimnastele Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea: „Sabrina, ai grijă de mama, pentru că în mod sigur ediția de la Los Angeles va fi cu totul altfel pentru tine. Ana, să fii puternică pentru că tot ce nu te doboară, te întărește. Ai pierdut o luptă, nu ai pierdut războiul. Până la urmă, nu este la îndemâna oricui să fii pe locul patru, pe locul cinci, pentru că acolo sunteți printre cei mai buni din lume și toți vor să urce pe podium. Eu știu că voi sunteți bune și mă mândresc cu voi”, a mai spus Lipă.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Gimnastică




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel