Grand Slam Americanii, pe val la turneul „de casă”! US Open are deja un jucător american în finala de Mare Șlem

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ultimul turneu major al anului pare a fi una dintre competițiile favorite ale jucătorilor americani, nu mai puțin de patru tenismeni fiind încă angrenați în turneu.



Tiafoe sau Fritz joacă în ultimul act de la US Open

A noua zi a turneului de tenis de la Flushing Meadows a marcat începutul meciurilor din sferturile de finală la simplu masculin și feminin.

Americanul Frances Tiafoe a ajuns în semifinalele de la US Open pentru a doua oară în trei ani, după ce adversarul său din sferturile de finală, Grigor Dimitrov, s-a retras din cauza unei accidentări în setul 4. Tiafoe conducea cu 6-3, 7-6 (5), 6-3, 4-1, marți seara, când bulgarul s-a retras din meci.

Astfel, Tiafoe a avansat într-o semifinală americană împotriva lui Taylor Fritz, garantând Statelor Unite un reprezentant în finala masculină. Fritz l-a eliminat pe germanul Alexander Zverev, numărul 4 mondial, în patru seturi, scor 7-6(2), 3-6, 6-4, 7-6(3), pentru a ajunge pentru prima dată într-o semifinală de Grand Slam.

Cea mai bogată jucătoare de tenis din lume, calificată în semifinale

Emma Navarro a ajuns în prima ei semifinală de Grand Slam, după ce a învins-o pe spaniola Paula Badosa, scor 6-2, 7-5. Navarro, cap de serie numărul 13, nu a câștigat niciodată un meci pe tabloul principal al turneului „de casă” până la ediția din 2024.

Ea a avansat în penultimul act pentru a o înfrunta pe numărul 2 mondial, belarusa Aryna Sabalenka, care a trecut de campioana olimpică de la Paris, chinezoaica Zheng Qinwen, scor 6-1, 6-2.

Rezultatele din ziua 9 la simplu masculin, sfeturi de finală

Taylor Fritz (12 ATP) - Alexander Zverev (4 ATP), scor 7-6 (2), 3-6, 6-4, 7-6 (3)

Frances Tiafoe (20 ATP) Grigor Dimitrov (9 ATP), scor 6-3, 7-6 (5), 6-3, 4-1

Rezultatele din ziua 9 la simplu feminin, sferturi de finală

Emma Navarro (13 WTA) - Paula Badosa (29 WTA), scor 6-2, 7-5

Aryna Sabalenka (2 WTA) - Qinwen Zheng (7 WTA), scor 6-1, 6-2

O altă americancă rămasă în competiție este Jessica Pegula (6 WTA), care o va înfrunta pe lidera mondială Iga Swiatek, joi dimineață (după ora 02.00, ora României), pentru un loc în semifinalele competiției.

Pegula a învins-o pe poloneză de doar de trei ori în toate meciurile directe disputate până acum.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel