Tenis Americanca Danielle Collins nu se mai retrage la finalul sezonului 2024

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătoarea de tenis în vârstă de 30 de ani s-a răzgândit în privința deciziei de a se retrage la finalul sezonului actual.



Danielle Collins continuă să joace tenis și în 2025

Jucătoarea de tenis Danielle Collins, numărul 9 mondial, s-a răzgândit în ce privește retragerea din activitatea sportivă la finalul sezonului și a decis să rămână să joace și în 2025, a transmis joi americanca de 30 de ani pe o rețea de socializare.

Collins, denumită „Danimal” pentru stilul său agresiv de joc, anunțase că se va retrage la finalul sezonului 2024 pentru a-și întemeia o familie după ce a pierdut în turul doi la Australian Open în luna ianuarie.

„În timp ce eram foarte entuziasmată și dornică să îmi închei cariera în tenis la un nivel înalt în acest an și să sar cu capul înainte în următorul capitol din viața mea, lucrurile nu s-au întâmplat așa cum am plănuit”, a scris Collins pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

„Astfel, povestea Danimal nu a ajuns la final. Voi reveni în 2025”, potrivit lui Collins.

Collins a explicat că s-a confruntat cu unele probleme de sănătate în ultimele luni și a dezvăluit că planurile sale de a-și începe o familie nu s-au dovedit atât de simple pe cât a sperat.

„Să te confrunți cu endometrioză și cu probleme de fertilitate este o provocare uriașă pentru multe femei (...), dar sunt încrezătoare în echipa cu care lucrez”, a adăugat sportiva.

„Va dura mai mult decât am crezut”, a mai transmis Collins.

Collins a fost inclusă vineri în echipa SUA pentru debutul sezonului la turneul United Cup de echipe mixte de la Sydney și Perth, susținând cu tărie că va reveni la Melbourne Park pentru Australian Open, primul Grand Slam al anului, de la jumătatea lunii ianuarie.

La Australian Open a obținut cele mai bun rezultate, ajungând în finala din 2022, pe care a pierdut-o în fața australiencei Ashleigh Barty, retrasă în prezent din activitatea competițională.

Danielle Collins s-a bucurat de succes în acest an, câștigând trofeele la Miami și la Charleston, dar a fost afectată de insolație la Jocurile Olimpice de la Paris și a cedat în primul tur la US Open, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis





pixel