Superliga Romaniei Amenzi acordate FCSB-ului, după incidentele din partida cu Farul. Comunicatul Jandarmeriei

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa FCSB a fost sancționată, după ce suporterii au intrat pe teren la finalul meciului de sâmbătă seară, cu Farul Constanța, scor 2-1.



Elevii lui Elias Charalambous aveau nevoie de un singur punct în partida cu Farul Constanța, partidă desfășurată pe 27 aprilie, sâmbătă seară, pentru a se încorona campioni din punct de vedere matematic. Cu toate acestea, roș-albaștrii au ascultat dorința antrenorului cipriot și au reușit să câștige partida de pe Arena Națională, în fața a 30.000 de suporteri, meci încheiat cu scorul 2-1. 

Mai mult decât atât, suporterii nu au putut să se abțină și au decis să sărbătorească pe gazon alături de jucătorii preferați. Jandarmeria a interzis, însă, celebrarea acestora, hotărâre la care Peluza Nord a protestat împotriva forțelor de ordine.

FCSB primește amendă din cauza ultrașilor

„Referință meci de fotbal FCSB – FARUL, Arena Națională, 27.04.2024 Măsuri dispuse la finalul partidei: Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 39.750 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare.

Subliniem faptul că, dintre acestea, o sancțiune contravențională, în valoare de 30.000 de lei, a fost aplicată organizatorului evenimentului sportiv, pentru faptul că nu a interzis vânzarea, distribuirea sau consumul băuturilor alcoolice în arena sportivă, iar o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, a fost aplicată societății specializate de pază și protecție, pentru nerespectarea obligațiilor ce îi revin, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, cinci sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.750 de lei, au fost aplicate persoanelor care au pătruns fără drept pe suprafața de joc, după fluierul final al partidei”.

Unii fani nu mai au voie pe stadion, 12 luni

Jandarmeria a mai subliniat că s-a constatat un grup de suporteri care a primit interdicție timp de un an: „Totodată, acestora le-au fost aplicate și cinci sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă de un an”, aceștia nefiind singurii, deoarece, potrivit aceleiași instituții, „în continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat legislația în vigoare.”

„Nu în ultimul rând, mulțumim tuturor celor care au înțeles importanța respectării cadrului legal în vigoare și au ales să se comporte în mod civilizat, astfel încât toți spectatorii să se bucure de spectacolul fotbalistic”, se mai arată în comunicatul Jandarmeriei, potrivit Fanatik.

FCSB – CFR Cluj va fi următorul meci pe care îl vor disputa roș-albaștrii, unde se așteaptă o atmosferă incendiară: 50.000 de fani, alături de jucătorii care vor primi titlul și medaliile.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel