Fotbal international Alexi Pitu a refuzat un transfer la o echipă de cupele europene şi a rămas liber de contract. "El avea pretenţii de Occident"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Alexi Pitu a rămas liber de contract după ce Bordeaux a intrat în faliment şi a fost retrogradată în Liga a IV-a din Franţa. Acesta a refuzat în această vară un transfer la o echipă de cupele europene, iar impresarul său spune că e din cauza pretenţiilor salariale. 



”Dacă Olmpija Ljubljana, cea mai mare campioană din Slovenia, joacă în cupele europene, avea nevoie de Pitu. El avea pretenții de Occident. Că dăduse vreo 40 de goluri, a jucat nu știu câte meciuri titular (n.r.- ironic)... Antrenorul spaniol și directorul sportiv m-au sufocat.

`Îi dăm un salariu extraordinar, același de la Bordeaux`. `Du-te, domne, cine e Olimpija Ljubljana?`. E echipa care transferă în Italia unul-doi jucători în fiecare an. În Germania, în Austria, în Elveția. Oamenii au stat, s-a terminat mercato, nu i-a luat nimeni. Și Sivasspor era interesată”, a spus Giovanni Becali, la emisiunea Liga Digisport.

Giovanni Becali spune că Pitu nu a avut decât 3-4 oferte 

”Dacă jucătorii români erau luați de buni, erau buni în continuare. De exemplu, Pitu. A rămas liber de contract la 22 ani, după retrogradarea lui Bordeaux. Trebuia să primesc 2000 de telefoane a doua zi!

(n.r.-și câte ați primit?) Unul, două. Firma a primit trei, patru telefoane, dar de la cluburi din Europa de Est. Bordeaux plătise pe Pitu un pic peste 1 milion de euro. Un salariu cam cum are Bîrligea la FCSB”, a declarat Giovanni Becali.

Gică Hagi nu crede că fotbalistul revine la Farul 

”Nu ştiu ce doleanţe are (n.r.- Pitu). Fiecare ştie ce vrea să facă. Până în momentul de faţă nu am niciun semnal. Unii de la noi din conducere au zis că poate să vină. Dar nu ştiu ce vrea jucătorul. El e în fotbalul mare, poate vrea să rămână afară”, a declarat Gică Hagi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Antrenorul lui Bordeaux spunea că Pitu nu are forţă 

”Pitu e un jucător pe care mi l-au propus scouterii înaintea vacanței de iarnă. Ne-a oferit prospețime, e un mingicar.

Totuși, a avut probleme la antrenamentele de forță. I-am arătat că jocul fizic e important în Franța, are nevoie și de calități fizice, acolo e de lucrat”, a spus antrenorul lui Bordeaux, David Guion.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel