Oţelul Galaţi a pierdut categoric meciul cu Hermanstadt în deplasare, scor 4-1, în etapa 29 a Superligii, şi a ratat matematic orice şansă de a mai intra în playoff. Alexandru Pop, însă, a ajuns deja la 11 goluri marcate în Liga 1, la chiar primul său sezon pe prima scenă fotbalistică, şi este propus lui Edi Iordănescu.
Preşedintele clubului gălăţean, Cristi Munteanu, este cel care a făcut propunerea.
”Uite că propunem un mare atacant de viitor. Îl propunem pe Alexandru Pop, care vine din Liga 2 la noi și are 11 goluri și ce goluri. Dorinel a arătat tuturor că proiectul pe care l-am gândit din Liga 3 este de succes. L-am luat de la Dej cu procente.
Dacă Dorinel avea bani să și cumpărăm jucători probabil acum eram în primele trei. Dacă clubul avea bani să îi ofere lui Dorinel pentru un alt obiectiv eram în primele patru, acum discutam cu totul alfel. Bugetul cel mai mic din SuperLiga a arătat ce valoare de antrenor are.
Nu mă satur să îl văd pe al lui Maciel de la Farul și acum pe al lui Alex Pop. Doi jucători de mare valoare și cel puțin pe Alex Pop îl văd să facă pasul spre naționala României pentru că este un băiat serios, care este preocupat doar de fotbal și are o familie bună.
Timpul este de partea lui și va ajunge un jucător destul de important pentru fotbalul românesc”, a spus Munteanu, potrivit Fanatik.
Într-un comunicat de presă, clubul a transmis o analiză a meciului cu Hermanstadt, cu unele săgeţi către arbitraj. Cu toate astea, gălăţenii cer răbdare, având în vedere că sunt abia la primul sezon în Liga 1 după desfiinţare şi reînfiinţare.
"Sunt puține lucruri de spus după meciul de sâmbătă, de la Sibiu, 1-4 cu Hermannstadt, dar ne asumăm înfrângerea fără a încerca să căutăm motive. Știm că oamenii care până mai ieri erau eroi au capacitatea de a urca încă o dată pe pisc. Următorul prilej? Pe 11 martie, cu Politehnica Iași, în ultima rundă a sezonului regular.
Ne-am putea gândi la ghinionul din penultimul minut al primei reprize? Tehnologia n-a putut demonstra negru pe alb că faultul lui Cisse s-a produs în suprafața de pedeapsă, iar această conjunctură nefavorabilă ni s-a întâmplat tocmai nouă. Ca și în alte situații din acest sezon. Curat ghinion, după o jumătate de repriză în care reduseserăm la tăcere o echipă foarte bună a Superligii, pe terenul acesteia, acolo unde jucaserăm excelent și cu UTA Arad în toamnă. Trecuserăm peste golul de 1-1, și acela picat parcă din cer, nu ca o consecință a duelului de până atunci. Și numai cine nu a fost vreodată într-o competiție serioasă nu înțelege cât de frustrant este să pleci la cabine după un gol din penalti pe care nici adversarii nu-l scontaseră.
A nu se înțelege că acuzăm arbitrajul, doar scoatem în evidență încărcătura emoțională pe care o echipă cu adevărat inimoasă trebuia s-o gestioneze după zeci de minute în care se comportase ireproșabil. Eroii roș-alb-albaștri își arătau limitele pur terestre, redeveneau oameni. Ei, cei care izbutiseră să răstoarne munții. Orice înfrângere doare, nu poți simți decât disconfort după acest 1-4, însă noi, Oțelul, a trebuit să ne întoarcem în Superligă după o dispariție. Așadar, am avut dureri și mai mari. Fără Speranțele de Oțel nu ne-am fi reîntors în atmosfera care contează și este important să ne punem fiecare în pielea celui care, după o zi nefastă, trebuie să demonstreze că poate mai mult. Oțelul a demonstrat-o", a transmis clubul gălăţean.