Superliga Romaniei Alexandru Paşcanu, lăudat de fostul preşedinte al Rapidului. Fundaşul transferat în această vară a terminat meciul cu banderola de căpitan pe braţ

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Alexandru Paşcanu a venit în această vară la Rapid de la Ponferradina şi a impresionat deja în Giuleşti. Fundaşul a terminat meciul cu Universitatea Craiova, din deplasare, cu banderola de căpitan pe braţ, după ce Cristian Săpunaru şi Christopher Braun au fost înlocuiţi. 



Fostul preşedinte al giuleştenilor, Daniel Niculae, a fost impresionat de calităţile fundaşului care în Liga 1 a mai jucat la CFR Cluj şi FC Voluntari. 

"Foarte bun transferul (n.r. Pașcanu). Ne gândeam de ceva timp la el. Nu s-a văzut nicio diferență între el și ceilalți în momentul în care a intrat, parcă juca de o viață la Rapid. Va crește odată cu echipa și sper ca el, alături de coechipieri, să ducă echipa acolo unde îi este locul, adică în primele echipe.", a spus Niculae, la Digi Sport Special.

Paşcanu, protagonistul penalty-ului anulat de VAR 

În minutul 45, Istvan Kovacs a dictat penalty pentru Rapid, la o fază la care a părut că Elvir Koljic l-a lovit pe Paşcanu în careu. După vizionarea fazei la VAR, Kovacs a decis că atacantul Craiovei a lovit prima dată mingea, astfel că a anulat lovitura de pedeapsă. 

”Până la urmă, orice punct din deplasare e unul bun, mai ales că aici e foarte greu să câștigi. Craiova are o echipă foarte bună.

Am încredere în echipa asta și cred că o să facem lucruri bune, trebuie puțină răbdare. Și Craiova, fiind echipă bună, a venit peste noi. Nu este ușor să joci aici.

Am dat amândoi în minge, m-a și lovit un pic. Cred că el a dat el primul și după m-a rașchetat un pic. Am simțit că m-a lovit un pic, dar domnul arbitru a văzut faza și nu a dat penalty.

Avem această pauză de două săptămâni, trebuie să lucrăm, iar după să încercăm să câștigăm cât mai multe puncte”, a declarat Alexandru Pașcanu.

Alex Paşcanu a semnat pe 3 ani cu Rapid 

"Mă bucur foarte mult că am ajuns la Rapid. Îmi aduc aminte că am fost la un meci de-ale Rapidului, în 2018, contra Stelei, și am stat chiar în galerie, am rămas impresionat de atmosferă. Eu am plecat din țară la cinci ani, însă am locuit la câteva minute de stadionul Giulești, astfel încât cred că era inevitabil să ajung la Rapid. Sunt fericit și abia aștept să debutez în fața fanilor”, a spus noul fundaș al Rapidului.

“Alex Pașcanu este un jucător care nu are neapărat nevoie de prezentare. Este un jucător cu experienta, care și-a făcut junioratul în Anglia și care a jucat în ultimii patru ani în Spania. Cu siguranță, ne va ajuta mult și va aduce un plus pentru noi”, a declarat Daniel Sandu, directorul sportiv al Rapidului.

La Sporting Gijon, Paşcanu a evoluat în 26 de partide sezonul trecut, şi a marcat un singur gol. 

Paşcanu a început fotbalul la Leicester FC, pentru care a jucat însă doar la juniori. S-a remarcat ca membru al naţionalei U21 a României, cu care s-a calificat la turneul final al Campionatului European din 2019, dar şi în meciurile de la turneul final, unde România a ajuns până în semifinale. 

După acel campionat european, Paşcanu a semnat cu CFR Cluj şi a debutat în Liga 1 în meciul contra FCSB din 22 septembrie 2019, terminat 0-0. Sezonul trecut, Paşcanu a jucat la Sporting Gijon, club care a ratat promovarea în La Liga. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel