Superliga Romaniei Alex Paşcanu vrea la naţională. "Oricât de bine am jucat în Liga 2 din Spania, nu puteam să ajung la echipa naţională"

Data publicării:
Captură Rapid TV
Captură Rapid TV

Alex Paşcanu, noul fundaş al FC Rapid, vrea să bifeze primele minute în tricoul echipei naţionale. Acesta spune că a fost frustrat de faptul că nu a fost în vizorul selecţionerului Edi Iordănescu, în ciuda evoluţiilor solide din Segunda Division, de la Sporting Gijon. 



"Sper ca Rapid să fie o rampă de lansare pentru echipa națională. Am văzut cât am jucat în liga a doua din Spania că oricât de bine aș fi jucat, nu puteam să ajung la echipa națională.

Mi-am dat seama că dacă vin aici și îmi ajut echipa să își îndeplinească obiectivele, cred că o să am șanse mai mari să joc la echipa națională.

M-a frustrat că nu am fost în vizorul echipei naționale. Am avut evoluții bune.

Am revenit în țară și cu asta în gând, dar știu că trebuie să evoluez bine, să dovedesc în continuare de ce sunt capabil și sper ca pe viitor să mă întorc să joc pentru România!”, a declarat Alex Paşcanu, noul jucător al Rapidului, pentru GSP

Paşcanu a fost adus de giuleşteni de la Ponferradina, echipă retrogradată în Liga a treia din Spania, dar sezonul trecut a jucat pentru Sporting Gijon, echipă care s-a luptat pentru promovare până la final. 

Edi Iordănescu, fidel nucleului de jucători 

Edi Iordănescu a spus de mai multe ori, în perioada petrecută la echipa naţională, că este fidel nucleului de jucători care a dus greul campaniei de calificare şi că este greu pentru orice alt jucător să intre în lot. 

"A fost o selecție continuă. Lotul l-am alcătuit în ultimii doi ani și jumătate. Au fost analize, au fost concluzii trase, în tot acest timp.

Pentru mine a contat mult coeziunea grupului, omogenitatea și istoricul. Mi-am sumat și decizii mai puțin populare. Au fost critici, dar dacă îndeplinirea obiectivului s-a realizat, însemannă că a fost bine. Responsabilitatea a fost mereu a mea.

În linii mari dintre aceștia (n.r. va alege jucătorii pentru EURO 2024). Nu avem timp prea mult să experimentăm. Momentul experimentelor a trecut. De aici vom alege. Doar în cazuri excepționale mai pot interveni modificări, ca de exemplu o accidentare.

Nu e ușor, competițiile deja s-au terminat. E greu să ai multe soluții la îndemână. Am adus și băieți mai tineri, să vadă atmosfera și să-i câștigăm pentru perspectivă. În linii mari, acesta este grupul de jucători care va reprezenta România la EURO 2024”, a declarat Edi Iordănescu, potrivit FRF TV, despre selecţia făcută pentru EURO 2024. 

De ce a ales Paşcanu să vină la Rapid 

"Nu cred că e un pas înapoi pentru mine. Nu ştiu ce cred mulţi, dar eu cred că este un pas înainte. Mai ales că voiam o schimbare, voiam să schimb campionatul după 4 ani în Segunda Division. Mi-a venit această oportunitate şi abia aştept să dăm drumul la treabă. 

E foarte devreme să vorbim de rezultate, orice aş spune nu cred că ar fi valabil. Sezonul are 40 de meciuri. Nu cred că se poate zice nimic deocamdată, e foarte devreme. Se pot întâmpla foarte multe în acest sezon, dar sperăm să fie memorabil pentru toată lumea. 

Pentru mine e un plus să am un antrenor britanic. Foştii antrenorii de la juniori au fost colegi cu Neil Lennon în generaţia lui, când Leicester a câştigat Cupa Ligii în Anglia. Abia aştept să povestim despre asta. Cred că a contat că dânsul e antrenor aici în decizia mea. Îmi era dor de fotbalul britanic, într-un fel. A adus multe chestii din Anglia în antrenamentele echipei. Abia aştept să încep treaba şi să văd cum este. 

Eu o să încerc de la primul antrenament să dau totul, vom vedea cât durează până când voi debuta. Am vreo 2 săptămâni de când am început antrenamentele, la Ponferradina, dar sper să mă pun repede pe picioare", a mai declarat Paşcanu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel