Superliga Romaniei Alex Paşcanu se transferă de la Ponferradina la FC Rapid. Anunţul presei spaniole

Data publicării:
Foto Instagram Alex Pascanu
Foto Instagram Alex Pascanu

FC Rapid nu a anunţat încă transferul fundaşului român Alexandru Paşcanu, dar presa spaniolă scrie că Ponferradina a fost de acord să îl cedeze pe acesta pentru o sumă mică, de aproximativ 300.000 euro. 



"SD Ponferradina şi Rapid Bucureşti finalizează transferul lui Alexandru Paşcanu în România. Ambele cluburi au fost în contact de zile bune pentru a încheia acest transfer, iar în ultimele ore s-a făcut încă un pas spre faza finală", scrie La Nueva Cronica

Conform sursei citate, "vânzarea fundaşului a fost una dintre priorităţile managementului clubului Bercian în această vară, din cauza salariului său prea mare, dar şi pentru că jucătorul şi-a dorit să se transfere la o echipă mai bună. Suma pentru care s-ar putea realiza transferul ar fi între 300.000 euro, cât oferă Rapid, şi 400.000 euro, cât cere Ponferradina. 

Fundaşul nu a jucat în primul meci de pregătire al sezonului, lucru obişnuit când un transfer este aproape finalizat. Transferul ar trebui să fie anunţat curând, dacă nu se întâmplă nimic la schimbul de documente. 

Plecarea lui Paşcanu, alături de Raul Dacosta, va oferi Ponferradinei mai multă putere în perioada de transferuri, astfel că vor putea fi aduşi jucători care să întărească echipa". 

Paşcanu a început fotbalul la Leicester FC, pentru care a jucat însă doar la juniori. S-a remarcat ca membru al naţionalei U21 a României, cu care s-a calificat la turneul final al Campionatului European din 2019, dar şi în meciurile de la turneul final, unde România a ajuns până în semifinale. 

După acel campionat european, Paşcanu a semnat cu CFR Cluj şi a debutat în Liga 1 în meciul contra FCSB din 22 septembrie 2019, terminat 0-0. Sezonul trecut, Paşcanu a jucat la Sporting Gijon, club care a ratat promovarea în La Liga. 

Rapid l-a anunţat oficial pe portarul Ben Siegriest, de la Celtic 

Până la oficializarea transferului lui Alexandru Paşcanu, Rapid a mai cumpărat un portar. 

În vârstă de 32 de ani, elvețianul a semnat un contract valabil pe două sezoane, cu opțiune de prelungire pentru încă un an.

“Sunt foarte fericit și mândru să fiu aici. E un nou capitol important în cariera mea, la un club foarte mare de fotbal. Îmi plac provocările. Cred că se practică un fotbal bun aici, într-o ligă competitivă și sunt pregătit să dau tot ce am mai bun pentru Rapid. 

Suporterii sunt extraordinari și sper să trăim multe momente frumoase împreună! Abia aștept să lucrez cu Neil Lennon. Am evoluat doar împotriva lui, dar este un antrenor foarte mare, un nume uriaș în istoria lui Celtic”, a declarat Siegrist pentru fcrapid.ro.

“Benjamin este un portar cu multă experiență, în ultimele două sezoane a fost în lotul lui Celtic Glasgow, unde a fost concurent pe post cu Joe Hart.

Ne dorim să avem competiție pe toate compartimentele și îmi doresc ca niciun jucător să nu fie liniștit pentru postul său. Vreau sa creez un mediu competitiv, bazat pe concurență și merit”, a spus Daniel Sandu, director sportiv al Rapidului.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel