Superliga Romaniei Alex Paşcanu, primul interviu ca jucător al Rapidului. Cum vede noul sistem propus de Neil Lennon

Data publicării:
Captură Rapid TV
Captură Rapid TV

Alexandru Paşcanu, noul jucător al Rapidului, a vorbit despre asemănarea dintre La Liga II şi Liga 1, despre colegii de la Rapid cu care a mai evoluat şi în trecut, dar şi despre capacitatea sa de a se adapta la noul sistem de joc al Rapidului, propus de Neil Lennon. 



"Campionatul României e unul foarte bun, dar şi cel din Spania, Liga 2, e foarte bun, competitiv, cu echipe foarte bune. Cred că sunt cam la acelaşi nivel. Sezonul trecut am jucat contra lui Braithwaite, spre exemplu, de la Espanyol (n.r. fost jucător la FC Barcelona). 

Dintre colegii de la Rapid, am fost la naţionala de tineret cu Oaidă, cu Marian Aioani, cu Cristi Manea. La CFR Cluj am jucat cu Petrila. E multă calitate, şi ăsta poate fi doar un lucru bun. E o concurenţă internă, asta te face să te autodepăşeşti, să tragi mai tari la antrenamente, şi să dai un randament mai bun la meci. 

În ultimul sezon am jucat şi în trei fundaşi. Dar toată viaţa am jucat în linie de 4, deci cred că mă pot adapta la oricare dintre cele 2 sisteme", a declarat Alex Paşcanu. 

Este Rapid o rampă de lansare pentru Paşcanu? 

Alex Paşcanu are meciuri la naţionala U21 şi a fost chemat şi la echipa mare, dar nu a debutat. Acum, fundaşul Rapidului speră ca prin evoluţiile sale să îl convingă pe viitorul selecţioner să îi acorde o şansă. 

"Eu sper. O să fac tot ce e în puterea mea să joc cât mai bine şi să îmi ajut echipa de club. Până la urmă, asta e cel mai important. Dacă o să am şi norocul să pot ajuta echipa naţională, o să fiu pregătit", a mai declarat Alex Paşcanu. 

De ce a ales Rapid 

"Nu cred că e un pas înapoi pentru mine. Nu ştiu ce cred mulţi, dar eu cred că este un pas înainte. Mai ales că voiam o schimbare, voiam să schimb campionatul după 4 ani în Segunda Division. Mi-a venit această oportunitate şi abia aştept să dăm drumul la treabă. 

E foarte devreme să vorbim de rezultate, orice aş spune nu cred că ar fi valabil. Sezonul are 40 de meciuri. Nu cred că se poate zice nimic deocamdată, e foarte devreme. Se pot întâmpla foarte multe în acest sezon, dar sperăm să fie memorabil pentru toată lumea. 

Pentru mine e un plus să am un antrenor britanic. Foştii antrenorii de la juniori au fost colegi cu Neil Lennon în generaţia lui, când Leicester a câştigat Cupa Ligii în Anglia. Abia aştept să povestim despre asta. Cred că a contat că dânsul e antrenor aici în decizia mea. Îmi era dor de fotbalul britanic, într-un fel. A adus multe chestii din Anglia în antrenamentele echipei. Abia aştept să încep treaba şi să văd cum este. 

Eu o să încerc de la primul antrenament să dau totul, vom vedea cât durează până când voi debuta. Am vreo 2 săptămâni de când am început antrenamentele, la Ponferradina, dar sper să mă pun repede pe picioare", a mai declarat Paşcanu. 

Alex Paşcanu a semnat un contract pentru următoarele 3 sezoane cu FC Rapid. El a fost adus de la Ponferradina pentru o sumă de aproximativ 350.000 euro. În ultimul sezon, el a evoluat pentru Sporting Gijon, sub formă de împrumut. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel