Superliga Romaniei Alex Mitriță, aflat în vizorul lui Sorin Cârțu: „Nu s-a văzut în prima repriză”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Universitatea Craiova a fost învinsă duminică seară de Poli Iași, scor 0-2, în a IX-a etapă a Superligii.



Sorin Cârțu nu l-a uitat pe Alexandru Mitriță în momentul în care a descris prestația oltenilor de duminică seară, spunând că lotul pe care îl are antrenorul la dispoziție nu este unul deloc slab, astfel că rezultatele ar trebui să fie mai bune.

Despre jucătorul principal al Universității, Cârțu a spus că nu s-a remarcat deloc în prima repriză a meciului cu Poli Iași, încheiat cu 0-2, nereușind să evolueze în condițiile meteorologice nefavorabile, care au determinat ca terenul de joc să devină impracticabil.

„Mitriță nu s-a văzut deloc în prima repriză. În repriza a doua a intrat în combinații, au fost ocazii. După ce a ratat penalty-ul a dispărut, plus că a venit și vremea foarte rea. Caracteristicile lui fizice nu îi permit să joace pe vremea aia de la Iași.

Nu avem jucători care să suplinească un eventual moment al jocului în care Mitriță nu are inspirație. Jucătorii care sunt pe lângă el nu sunt în stare să preia din atribuțiile pe care le are, indiferent dacă e Houri sau Baiaram.

(n.r. – Dacă Mitriță nu joacă o lună, Craiova devine o echipă de locul 5?) Pierzi sau măcar faci niște rezultate de egalitate. Nu-mi permit să dau sfaturi, e strategia lui Gâlcă, dar trebuie că prin anumite automatisme și exerciții speciale să suplinească imprevizibilitatea lui Mitriță.

În prima repriză nu a contat în zona centrală, l-a blocat foarte bine Bordeianu. În repriza a doua s-a tras puțin mai în stânga, a intrat mai mult pe combinații. Jumătate din repriza a doua au fost situații foarte bune, trebuiau făcute din primul moment al jocului”, a declarat Sorin Cârțu.

Cârțu: „Eu nu spun că ar trebui să câștigăm tot, dar măcar să avem orgoliu”

„An de an noi anunțăm obiectivul (n.r. câștigarea titlului), jucăm o perioadă foarte bine, după care… de trei etape nu avem nicio victorie. Pentru o echipă cu un asemenea lot și condiții, nu ar trebui să pierdem niciun meci, cu oricine am juca. Eu nu spun că ar trebui să câștigăm tot, dar măcar să avem orgoliu. Să nu ieșim învinși de pe teren.

Eu mă satur. Când vorbesc, lumea zice că aș avea vreun necaz cu ei sau că aș fi invidios. Eu când mă uit la un meci, îl văd cu ochiul specialistului, nu mă uit ca un spectator. Văd ce ar trebui făcut pentru a împlini obiectivul. Trebuie continuitate. Trebuie dârzenie”, a mai spus Cârțu, potrivit Fanatik.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel