Tenis Alcaraz, victorie facilă cu Medvedev. Calificare în semifinalele Turneului Campionilor

Data publicării:
FOTO: captura video Eurosport
FOTO: captura video Eurosport

Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor de pe prima poziție în Grupa Roșie.



Ibericul Carloz Alcaraz (locul 2 ATP) a reușit o victorie clară în fața lui Daniil Medvedev (locul 3 ATP), cu scorul 6-4, 6-4, și a încheiat faza grupelor Turneului Campionilor pe prima poziție.

În semifinale, sâmbătă, Alcaraz va juca împotriva lui Novak Djokovic, care a terminat pe locul secund în Grupa Verde, în timp ce Jannik Sinner (locul 4 ATP), primul clasat în Grupa Verde, se va confrunta cu Daniil Medvedev.

Alcaraz l-a mai întâlnit pe Djokovic de patru ori, din care trei meciuri au avut loc în acest an. Fiecare are câte două victorii. Alcaraz s-a impus în finala de la Wimbledon, în timp ce Djokovic și-a luat revanșa în finala de la Cincinnati, după o revenire spectaculoasă, cu ultimele două seturi câștigate în tie-break.

Sinner, acuzat că l-a ”ajutat” pe Djokovic

Meciul dintre Sinner și Holger Rune, de joi noapte, a fost unul fără o miză prea mare pentru tânărul italian, care era deja calificat în semifinale, de pe locul secund, dar o victorie a danezului însemna eliminarea liderului mondial din Turneul Campionilor.

Cu o dovadă de fair-play, Sinner și-a jucat meciul, însă a fost acuzat că prin victoria sa l-ar fi ajutat pe Djokovic.

Paolo Bertolucci, un fost important tenismen din Italia, s-a văzut nevoit să-i ia apărarea compatriotului său.

”El este acuzat că nu l-a scos pe Djokovic din turneu, dar aceasta este o viziune mioapă.

Dacă vrei să ajungi în vârf trebuie să gândești în stil mare și să depășești obstacolele, evitarea lor pentru a fi inteligent nu te va duce prea departe.  Din fericire, el este Sinner”, a transmis pe Twitter fostul ocupant al locului 12 ATP.

Sonia Baciu | Categorie: Tenis





pixel