Jocurile Olimpice Alcaraz, nerăbdător să joace la dublu cu Nadal. Visul olimpic alături de idolul său așteaptă să se îndeplinească

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Carlos Alcaraz abia așteaptă să participe la Jocurile Olimpice de la Paris alături de compatriotul său, multiplul campion Rafael Nadal.



Alcaraz și Nadal, pereche de vis la JO 2024

Tenismenul spaniol Carlos Alcaraz, numărul 2 ATP, abia așteaptă să învețe din experiența alături de Rafael Nadal, câștigător a 22 turnee de Grand Slam, în turneul de dublu de la Jocurilor Olimpice 2024, scrie Reuters.

Alcaraz, 21 ani, triplu campion de Grand Slam, pe trei suprafețe diferite, va reveni la Roland Garros pentru turneul individual și cel de dublu masculin de la Jocurile Olimpice, după ce la începutul lunii s-a impus în Grand Slam-ul parizian.

Nadal a cucerit aurul olimpic la simplu în 2008 și la dublu în 2016, dar campionul iberic de 38 ani va juca doar la a treia lui Olimpiadă.

„Nu mă așteptam să joc dublu la Jocurile Olimpice alături de Nadal. Este un moment unic pentru mine și bineînțeles sunt foarte fericit de asta. Vom vedea cum va merge, dar va fi un moment grozav.

Cinstit, simt că el mă va învăța cum să gestionez totul. Sunt un tip tânăr care are nevoie să se maturizeze ca jucător, dar ca și om. Va fi și prima mea Olimpiadă. Totul este nou pentru mine, așa că mă aștept să învăț multe de la el”, le-a spus Alcaraz, luni, reporterilor.

Nadal a anunțat deja că nu va juca la Wimbledon pentru a se pregăti în vederea Jocurilor Olimpice 2024, în timp ce Alcaraz joacă marți seara la turneul pe iarbă de la Queen's Club, de pregătire a participării la Wimbledon, unde își va apăra titlul.

Turneul olimpic de tenis este prevăzut la Paris între 27 iulie și 4 august, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel