Fotbal "Alături de Francois Yabre". Derapaj rasist al suporterilor dinamovişti la adresa fotbalistului Oţelului

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la RF._.studio, Pexels
Fotografie de la RF._.studio, Pexels

Oţelul Galaţi îşi afirmă solidaritatea faţă de fotbalistul Francois Yabre, atacat cu remarci rasiste la meciul Dinamo - Oţelul din Cupa României, terminat 3-3. 



"SC Oțelul Galați își exprimă solidaritatea cu jucătorul François Yabré Tobasegnou, un fotbalist profesionist și o persoană de o calitate morală desăvârșită, victimă a comportamentului rasist manifestat de unii spectatori prezenți la partida de aseară, Dinamo București – Oțelul Galați, de pe Arena Arcul de Triumf. Condamnăm ferm asemenea forme rudimentare de exteriorizare, orice formă de rasism fiind în antiteză cu valorile împărtășite de clubul nostru.

Considerăm că, în anul 2023, a sublinia că astfel de insulte nu sunt compatibile cu principiile fotbalului sau ale oricărei alte discipline sportive a devenit o redundanță, însă am luat cu amărăciune act de proferarea unor insulte nepermis de inferioare la adresa sportivului nostru. Și surprind în contextul în care vin din partea unor suporteri ai unui club de tradiție al fotbalului românesc, aceasta fiind o regretabilă recidivă.

Pe François îl asigurăm de întreg sprijinul nostru, iar noi, SC Oțelul Galați, vom milita pentru ca discriminarea de orice formă să fie exclusă din fotbal, iar în fenomen să existe doar respect și fair-play, valori fundamentale care ne fac mai puternici atât pe teren, cât mai ales în afara lui", transmite clubul gălăţean printr-un comunicat de presă.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel