Echipa nationala Adrian Porumboiu, cuvinte mari pentru suporterii români: „Le e dor de ce este românesc...”

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Fostul arbitru s-a declarat impresionat de unitatea tuturor românilor care au susținut echipa națională a țării noastre, în timpul Campionatului European de fotbal găzduit de Germania.



Porumboiu: „Au reușit să ne adune să simțim la fel într-un stil adevărat pur românesc”

Fostul arbitru român, Adrian Porumboiu, a declarat că suporterii români s-au simțit mai uniți decât niciodată, datorită succesului echipei naționale a României de a trece de faza grupelor, de pe prima poziție.

„Cel mai important lucru este că noi am ieșit pe primul loc la comportamentul excepțional al suporterilor, și al întregii țări, și al întregii mase mari de români.

Au fost momente în care ne-am simțit cu toții mai uniți ca niciodată și mai aproape unul de celălalt. Ceea ce nu au făcut în 30 de ani politicienii și cei care au condus țara, a reușit o echipă de fotbal! Au reușit să ne adune să simțim la fel într-un stil adevărat pur românesc, ceea ce este cel mai important lucru din ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Adrian Porumboiu.

„M-am simțit excelent văzând acei oameni”

De asemenea, Porumboiu a mai apreciat modul în care toți cei prezenți în tribunele stadioanelor germane au cântat la unison, spunând că s-a simțit excelent privind o astfel de atmosferă.

„Uitați ce atmosferă, toți oamenii aceia frumoși la trup, la suflet, care au venit din diferite colțuri ale Europei să susțină echipa României. Sunt sentimente pe care le trăiesc și cei care sunt în fața televizoarelor, și cei care merg la meciuri.

Să vezi 30.000 - 40.000 de oameni cântând din tot trupul lor și manifestându-se cu atâta dragoste față de culorile echipei naționale și față de România...

M-am simțit excelent văzând acei oameni, le e dor de ce este românesc, simt. Au avut atâtea tristeți și atâtea probleme că fotbalul le-a făcut o bucurie. Nu aveau prin ce să se manifeste, au cântat au fost veseli s-au comportat civilizat”, a mai spus Adrian Porumboiu, potrivit iamsport.ro.

Evoluțiile „tricolorilor” de la EURO 2024 i-au readus pe fani alături de echipa națională, care nu mai participase la un turneu final de opt ani. Zeci de mii de români au sărbătorit pe stadioane, dar și pe străzile din Munchen, Koln și Frankfurt rezultatele naționalei de la Campionatul European. În același timp, în principalele orașe din țară, București, Constanța, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Galați sau Brașov fanii au ieșit pe străzi după ce prima reprezentativă a depășit faza grupelor la un turneu final după 24 de ani.

CITEȘTE ȘI Victor Pițurcă știe care au fost lipsurile echipei naționale: „E inadmisibil pentru fotbalul românesc”

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel