Superliga Romaniei Adrian Porumboiu critică dur prestația arbitrilor români. Ce spune despre Kovacs și Colțescu

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Fostul arbitru nu a fost deloc reținut în declarații, spunând ceea ce nu îl califică pe Istvan Kovacs pentru a conduce faze mai avansate în competițiile europene, criticând totodată și prestația lui Sebastian Colțescu din noul sezon al Superligii.



Porumboiu: „Are în spate lucruri odioase”

Fostul arbitru român, Adrian Porumboiu, a declarat că ceea ce nu îi permite lui Istvan Kovacs să arbitreze în etapele mai importante ale competițiilor europene este trecutul său: „Trecutul lui în campionatul românesc este prea mocirlos ca să vorbim de nivelul la care a ajuns să arbitreze. El are în spate niște lucruri odioase făcute în campionatul intern la fel ca foarte lăudatul, renegat acum după ce a făcut la Arad, Colțescu”, a declarat Adrian Porumboiu.

De asemenea, Porumboiu a comentat și prestația lui Sebastian Colțescu, în special după meciul din prima etapă a noului sezon al Superligii, între UTA Arad și Rapid București (1-1). El a criticat modul în care Colțescu a condus partida, validând un gol, ca mai apoi jocul să fie reluat și oprit, ultima decizie fiind, totuși, aceea de a anula respectivul gol

Concret, Omondi, jucătorul arădenilor, a înscris pentru 2-1 în minutul 87 al partidei și, deși golul a fost validat inițial iar jocul a fost reluat, VAR a intervenit la câteva minute după, readucând tabela la egalitate.

„A încălcat procedura”

„În mod real, golul a fost anulat corect, a fost un fault pe care nu l-a văzut arbitrul, dar după aceea a încălcat procedura care e că atunci când ai reluat jocul, nu poți să te mai întorci.

O fază mai mult decât controversată, dar comunicatul (n.r. CCA) pe care l-au dat și finalul acelui comunicat în care spun că a mai făcut o greșeală, că nu numai faptul că s-a reluat jocul, dar și faptul că era un jucător, doi în teren. Soacra vreunui fotbalist poate.

Cred că acel comunicat se încadrează perfect la categoria 'Copiii spun lucruri trăsnite'. N-are legătură. Ai făcut o greșeală că ai dat gol, ai făcut o greșeală după ce n-ai respectat procedura, mai sunt încă două greșeli. E clar că el trebuia să fie plasat bine, n-a fost ajutat de comunicarea de la VAR.

Sunt două greșeli impardonabile, n-ai voie să te joci cu treaba asta. Golul n-a fost marcat regulamentar, trebuia să îl vadă. Dacă te-ai repezit, nu trebuia să te mai întorci!

Esențialul este următorul: faultul a existat, dar dacă el a complicat faza, asta înseamnă că nu ai mintea cu tine 90 de minute. El trebuia să-l vadă. N-a fost un fault greu de sesizat”, a declarat Adrian Porumboiu, potrivit gsp.ro.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel