UEFA Conference League Adrian Mutu vrea ca Fiorentina să câștige trofeul Conference League

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Fostul jucător al echipei de fotbal Fiorentina, Adrian Mutu, a declarat că dorește ca formația italiană să câștige trofeul Conference League, după ce aceasta a pierdut ultimele două finale ale competiției.



Adrian Mutu: „Trebuie învins acest blestem și gata”

Fostul internațional român Adrian Mutu, care a scris istorie la Fiorentina, a declarat, într-un interviu acordat publicației Gazzetta dello Sport, că ar dori ca echipa „viola” să câștige trofeul Conference League la fotbal, după ce a pierdut ultimele două finale ale competiției.

„Aș vrea să reușească să câștige trofeul. Sezonul trecut și cu un an înainte, (antrenorul) Vincenzo Italiano a făcut o treabă foarte bună. Câștigarea unei finale are un gust unic, dar la o finală contează mulți factori.

Să ajungi în finală nu reușește oricine, iar calificarea Fiorentinei înseamnă mult. Nu trebuie minimalizată. Trebuie învins acest blestem și gata. Nu e nevoie de alte cuvinte, dar nu trebuie greșit din nou. Am văzut noua Fiorentina cu Parma. S-a chinuit, dar a fost doar prima etapă, iar lucrurile vor sta altfel cu trecerea timpului, când mercato se va încheia”, a declarat Mutu.

Fostul atacant a salutat și venirea portarului spaniol David De Gea: „A stat pe tușă ceva timp, dar nu contează, pentru că fiind un profesionist s-a antrenat constant. E un element de carismă în vestiar, un jucător care a evoluat pe mari stadioane ale lumii și care va fi foarte util în momentele dificile”.

Mutu a avut și cuvinte frumoase despre marocanul Sofyan Amrabat: „Amrabat? Îmi place la nebunie ca jucător. La nebunie. Are o greutate importantă la mijlocul terenului. Fiorentina trebuie să-l păstreze: impresia e că vrea să plece, dar sper că mă înșel. Trebuie să ai forța să păstrezi anumiți jucători dacă vrei să ridici nivelul”.

Fiorentina, care a jucat ultimele două finale în Conference League, în 2023 pierdută contra lui West Ham, iar în 2024 contra lui Olympiakos Pireu, va debuta joi seara în noua ediție a competiției, acasă cu formația maghiară Puskas Akademia FC, în prima manșă a play-off-ului, scrie Agerpres.

Perioada petrecută la Fiorentina de către Adrian Mutu a marcat un capitol important în cariera sa. Acesta a ajuns la clubul italian în 2006, după ce și-a refăcut cariera în urma unui episod controversat la Chelsea. La Fiorentina, atacantul român a impresionat rapid, devenind un pilon principal al ofensivei echipei. El a contribuit decisiv la clasările bune ale Fiorentinei în Serie A și la participările în competițiile europene.

În tricoul italienilor, Adrian Mutu a reușit să înscrie 69 de goluri în totalul de 143 de apariții, aceste rezultate plasându-l printre cei mai buni marcatori din istoria recentă a clubului. Deși cariera sa la Firenze a fost marcată și de unele controverse, inclusiv o suspendare pentru dopaj, contribuția lui Mutu la succesul Fiorentinei în acea perioadă rămâne de necontestat, fiind adesea considerat unul dintre cei mai valoroși jucători care au evoluat pe stadionul „Artemio Franchi”.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Conference League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel