Superliga Romaniei Mititelu recunoaște că valoarea lui Baeten nu a fost recunoscută la nivel maxim de către FCSB: „Suma de transfer nu este una pe măsura așteptărilor noastre”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătorul belgian William Baeten a fost transferat la echipa celor de la FCSB de la FC U Craiova.



William Baeten ajunge la FCSB, dar nu pe o sumă corectă

Echipa campioană a decis să îl coopteze pe jucătorul belgian William Baeten, de la FC U Craiova. Patronul celor de la FCSB a plătit 300.000 de euro pentru 50% din drepturile federative ale fotbalistului în vârstă de 27 de ani.

Baeten a fost ținta și celor de la CFR Cluj, dar mutarea nu s-a mai realizat, în cele din urmă. Clujenii au dorit să transfere doi jucători de la FC U Craiova, dintre care Baeten și Juan Bauza, argentinianul începând un nou sezon în Emiratele Arabe Unite, la Baniyas Club.

Suma de transfer nu l-a mulțumit pe Adrian Mititelu, finanțatorul oltenilor, dar acesta recunoaște că rămânerea fotbalistului în cadrul echipei care a retrogradat în cea de-a doua ligă de fotbal la finele sezonului trecut nu i-ar aduce decât dezavantaje.

„Cu Baeten ne-am înțeles cu FCSB, am semnat, lucrurile sunt clare. Din păcate, ne despărțim de el, dar era inevitabilă această despărțire. Este un jucător de mare valoare și de mare caracter.

A participat într-un mod foarte semnificativ în renașterea clubului. Eu sunt atașat sentimental de el, dar a trebuit să-i dăm drumul, are patru ani de Craiova în care și-a dedicat foarte mult activitatea pentru acest club.

La FCSB are alte oportunități, sunt convins că va ajunge la un club mare și ne-am păstrat jumătate din drepturile economice. Consider că am făcut o afacere bună, chiar dacă suma de transfer nu este una pe măsura așteptărilor noastre și pe măsura valorii sale. Chiar dacă pe termen scurt am pierdut, eu zic că pe termen mediu sau lung vom câștiga”, a spus Adrian Mititelu.

Mihai Stoica: „Baeten va veni să-l dubleze pe Ștefănescu”

„Vine Baeten. Da, e bătut în cuie. Vânzare și Craiova păstrează procente, da. Postul lui Baeten? Eu l-am văzut jucând atacant lateral dreapta în cele mai multe meciuri și mijlocaș central. Noi avem un singur atacant lateral dreapta de picior stâng, pe Ștefănescu.

Băluță, care a jucat anul trecut acolo, se simte mai bine în poziție centrală. În stânga avem jucători de picior drept, jucătorii eligibili pentru regula U21, Octavian Popescu, Musi, Toma.

Da, Baeten va veni să-l dubleze pe Ștefănescu, iar cei din stânga sunt jucătorii de regulă. E cumva inflație, dar mai bine să fie inflație când joci la 3 zile”, a spus Mihai Stoica, potrivit Prima Sport.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel