Superliga Romaniei Acțiunile întreprinse ca Aaron Boupendza să joace contra Farului. Declarațiile oficialilor giuleșteni

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Aaron Boupendza
Facebook Aaron Boupendza

Fotbalistul gabonez Aaron Boupendza a semnat cu Rapid la mijlocul lunii septembrie, însă nu a evoluat până în acest moment la gruparea giuleșteană.



În cursul zilei de 10 octombrie, oficialii clubului Rapid București au primit decizia favorabilă a celor de la FIFA în ceea ce privește legitimarea lui Aaron Boupendza (28 de ani). Concret, jucătorul a primit Cartea Verde din partea forului internațional, acest lucru permițându-i fotbalistului să joace, dar abia după ce instituțiile din țara noastră oferă un aviz favorabil.

Marian Mihail, directorul executiv al clubului Rapid din această vară, a transmis că se face tot posibilul ca atât Boupendza, cât și Clinton N'Jie, celălalt jucător al Rapidului care nu a primit încă drept să joace, să poată evolua în următoarea etapă a Superligii, contra Farului Constanța.

„A venit momentul nostru, am semnat, am cerut certificatul din America, ni s-a spus că e trimis deja în Egipt. L-am cerut din Egipt, nu au vrut să-l dea”

„Amândoi (n.r.- Boupendza și N'Jie) sunt în regulă cu dreptul de joc. Ceilalți colegi ai mei au călcat pedala de accelerație pentru a le obține permisele de muncă. Partea tehnică ne-a transmis că e nevoie de ei. Nu este obținut încă 100% (n.r. - permisul de muncă pentru cei doi), dar considerăm că e o șansă serioasă.

Instituțiile din România care se ocupă cu dreptul la muncă și imigrație au rămas la nivelul dinainte de 2020. Am o echipă în spate care face tot ce ține de noi. În momentul în care are loc o legitimare a unui jucător, se eliberează un certificat internațional de transfer, cartea verde de pe vremuri.

După ce am semnat cu jucătorul, am constatat că acest document era blocat pentru că fusese solicitat din Egipt, de la Federația Americană. A venit momentul nostru, am semnat, am cerut certificatul din America, ni s-a spus că e trimis deja în Egipt.

L-am cerut din Egipt, nu au vrut să-l dea, noi am cerut ajutorul FIFA, care joi a dat o decizie definitivă că jucătorul are drept de joc pentru noi”, a declarat Mihail, la emisiunea Liga Digisport.

Rapid București revine după pauza competițională pe teren propriu, împotriva Farului, în a XIII-a etapă a Superligii, meci programat pe 21 octombrie, începând cu ora 21:00.

VEZI AICI PROGRAMUL PRIMEI ETAPE ÎN CUPA ROMÂNIEI

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei





pixel