Superliga Romaniei Aaron Boupendza a semnat cu Rapid. Jucătorul a fost prezentat oficial

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Aaron Boupendza
Facebook Aaron Boupendza

Gabonezul Aaron Boupendza este noul vârf al celor de la FC Rapid. Acesta a semnat un contract valabil două sezoane. 



Aaron Boupendza, golgheterul din sezonul 2020/21 al Superligii Turciei, este noul atacant al Rapidului.

"Mă bucur că am ajuns la Rapid, este un club mare din România, cu cei mai fanatici suporteri. Cei de aici m-au dorit foarte mult și voi încerca să-i răsplătesc prin evoluțiile mele, prin goluri și trofee. Mă bucur că voi putea să joc alături de Clinton, cu care mă înțeleg foarte bine. De asemenea, am șansa de a lucra din nou cu Marius Șumudică, care este ca un tată pentru mine. Abia aștept să joc!”, a spus Boupendza pentru fcrapid.ro.

Aaron și-a început cariera în țara natală, la Mounana, formație de la care a venit în Europa, în 2016, atunci când a semnat cu Bordeaux. De aici, a fost împrumutat în patru rânduri, la Pau FC, Gazelec Ajaccio, Tours și Feirense. Pentru Pau a marcat 15 goluri, fiind golgheterul ligii a treia franceze, transmit cei de la FC Rapid.

În 2020, Boupendza a fost transferat definitiv la Hatayspor, acolo unde a marcat 22 de goluri în primul sezon, devenit cel mai bun marcator al Superligii turce.

A marcat de patru ori într-un meci cu Antalyaspor, câștigat cu 6-0 de nou-promovata Hayaspor, dar a reușit și o „dublă” contra lui Beșiktaș (2-2).

După un singur sezon în Turcia, gabonezul a fost achiziționat de Al Arabi, din Qatar, acolo unde a stat un an, fiind ulterior achiziționat de Al Shabab, în prima ligă saudită.

Aici, a fost antrenat de Marius Șumudică, antrenorul nostru, reușind o evoluție foarte bună, cu 11 goluri marcate în 17 meciuri.

În 2023, FC Cincinnati a plătit 6,5 miloane de euro pentru atacantul din Gabon, acesta punctând de 8 ori în 28 de partide din Major League Soccer. În această vară, Boupendza a rămas liber de contract, despărțindu-se de formația americană, pe care a lăsat-o pe locul secund în Conferința de Est.

Pentru naționala Gabonului, Aaron a jucat în 35 de meciuri, punctând de 8 ori. În 2021, a marcat pentru Gabon la Cupa Africii, în victoria contra Insulelor Comore (1-0).

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel