Fotbal A jucat la Milan, a câştigat Serie A, dar altul e campionatul care l-a impresionat pe Tătăruşanu. Singura echipă la care s-ar fi întors

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Ciprian Tătăruşanu a ales să se retragă din activitate după experienţa de la Al Abha. După ce în carieră a jucat, printre altele, la AC Milan, şi a contribuit decisiv la câştigarea titlului în Serie A, Ciprian Tătăruşanu a spus care este, de fapt, campionatul de care s-a îndrăgostit. 



"După Steaua, Nantes e echipa care mi-a rămas cel mai aproape de suflet! Oamenii din Nantes, viața de acolo, centrul de antrenament într-un decor incredibil, într-o pădure, stadionul și atmosfera de la meciuri.

A fost o combinație foarte fericită, din multe perspective. Uite, eu n-am auzit vreodată suporterii lui Nantes fluierând pe stadion! Nici la 0-2, nici la 0-3 măcar! Nu degeaba în Franța se spune că suporterii lui Nantes și ai lui Lens sunt cei mai buni. Deși mie nu-mi plac revenirile la o echipă, ciorbele reîncălzite cum se spune, din cluburile din străinătate unde am fost, la Nantes m-aș mai fi întors! Și cred că doar la Nantes. 

Per total, Ligue 1 e un campionat mai puțin stresant decât Serie A. Nu se pune atât accent pe detalii. La portar, spre exemplu, în Italia se analiza că ai piciorul drept cu 4 centimetri prea spre interior sau prea exterior, ca poziționare. În Franța, totul e mai liber. De aceea și tinerii cresc mai bine și mai ușor în fotbalul francez. Li se dă libertate. Să încerce, să greșească, să caute duelurile unu la unu, în cazul atacanților", a declarat Ciprian Tătăruşanu pentru Prosport

Tătăruşanu s-a retras

"Fotbal, cel mai frumos sport din lume, pe care am fost binecuvântat și onorat să îl practic! Ți-am dat totul din primele zile și până acum, te-am pus mereu pe primul loc iar tu m-ai răsplătit pe măsură. Îți mulțumesc pentru momentele frumoase, dar mai ales pentru cele grele. Ele m-au făcut omul care sunt azi! Și pentru toți suporterii, antrenorii, coechipierii, adversarii, conducătorii, arbitrii și jurnaliștii cu care m-am intersectat în acest parcurs. Am încercat să îi tratez cu respect și sper că am reușit. Celor ce vor veni de-acum înainte, le urez mult succes!  Am început acum 30 de ani iar astăzi mă opresc. Mulțumesc pentru tot!", a scris Ciprian Tătăruşanu pe Instagram. 

Primul său meci în Liga I l-a jucat pe data de 23 mai 2007, în meciul Unirea Urziceni - Gloria Bistrița, rezultat final 0–1. A ajuns la FCSB în schimbul sumei de 1.500.000 de euro, fiind astfel cel mai scump portar transferat în campionatul României.

Tătărușanu a debutat în Europa League pe data de 16 iulie 2009 în victoria Stelei cu 2-0 în fața echipei Újpest FC. Pe 2 august 2009 a jucat primul meci în Liga I în tricoul Stelei împotriva clubului Ceahlăul Piatra Neamț, câștigat cu scorul de 2–0. Pe 19 august 2010, a apărat două penalty-uri în cadrul Play-offului Europa League (cele executate de Boris Smiljanić și Endogan Adili). Pe 21 februarie 2013, în faza șaisprezecimilor Europa League, Ciprian Tătărușanu a fost din nou decisiv la loviturile de departajare contra olandezilor de la Ajax Amsterdam, apărând penaltiul executat de Lasse Schöne, și calificând-o pe Steaua București în optimile Europa League. Conform lui Florin Tene, „Tătărușanu e printre puținii portari care-și domină adversarul la 11 m. El așteaptă, nu pleacă, sunt foarte puțini portari care nu pleacă înainte.”

La echipa națională a României a debutat la data de 17 noiembrie 2010, într-un meci amical împotriva Italiei.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel