Jocurile Olimpice A fost cucerită prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Paris

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @BillionPhotos
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @BillionPhotos

China a câștigat prima medalie de aur la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, impunându-se în proba de puşcă cu aer comprimat (carabină) 10 m mixt, desfăşurată sâmbătă la Chateauroux (centrul Franţei), informează AFP.



Duo-ul chinez compus din Huan Yuting şi Sheng Lihao s-a impus cu 16-12 în finala cu sud-coreenii Keum Jihyeon şi Park Hajun, care au intrat în posesia argintului. Pe treapta a treia a podiumului s-au clasat reprezentanţii Kazahstanului, Alexandra Le şi Islam Stapaiev, care au produs surpriza în finala mică, reuşind să-i învingă cu 17-5 pe germanii Anna Janssen, numărul unu mondial la această specialitate, şi Maximilian Ulbrich (nr.19). 

Kazahstanul a câştigat prima medalie la Jocurile de la Paris, bronz la carabină 10 m mixt

Kazahstanul a câştigat prima medalie la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice de la Paris, obţinând bronzul în proba de carabină 10 m mixt din cadrul concursului de tir, sâmbătă la Chateauroux, informează AFP.

Clasaţi pe locul al treilea în calificări, kazahii Alexandra Le şi Islam Stapaiev au produs surpriza reuşind să se impună cu 17-5 în finala mică împotriva germanilor Anna Janssen, numărul unu mondial la această specialitate, şi Maximilian Ulbrich (nr.19). În finala mare s-au înfruntat reprezentaţii Chinei şi Coreei de Sud, miza fiind prima medalie de aur la JO 2024.

Duo-ul chinez compus din Huan Yuting şi Sheng Lihao a ocupat prima poziţie la finalul calificărilor, cu un total de 632,2 puncte, cu opt zecimi în plus faţă de sud-coreenii Keum Jihyeon şi Park Hajun, clasaţi pe locul secund.

România, calificată direct în semifinale la dublu vâsle masculin

Canotorii români Andrei Cornea şi Marian Enache s-au calificat direct în semifinalele probei de dublu vâsle masculin, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce au câştigat clar seria a doua.

Tricolorii au fost cronometraţi cu timpul de 6 min 16 sec 47/100, fiind urmaţi de Norvegia la aproape şase secunde. Primele trei echipaje s-au calificat direct în semifinale, care vor avea loc pe 30 iulie. Enache a participa şi la JO de la Tokyo, tot la dublu vâsle, clasându-se pe locul 9. Finala acestei probe se va desfăşura pe 1 august (11:42).

 

Evoluţie bună pentru Andrei Muntean la paralele 

Sportivul român Andrei Muntean a fost notat cu 14,366 în calificările de la paralele, sâmbătă, în concursul masculin de gimnastică artistică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris. Muntean a evoluat în prima rotaţie din prima subdiviziune, alături de maghiarul Krisztofer Meszaros, care a reuşit un exerciţiu mai bun, primind 14,733 puncte, şi de lituanianul Robert Tvorogal (13,166).

Andrei Muntean, aflat la ultima sa participare la Jocurile Olimpice, va trebui să aştepte desfăşurarea şi celorlalte două subdiviziuni pentru a afla dacă şi-a asigurat prezenţa în finala la acest aparat. Muntean (31 ani) a participat şi la JO de la Rio, din 2016, clasându-se pe 6 la paralele, potrivit Agerpres. 

dcsport Team | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel