Tenis A câştigat 24 de Grand Slam-uri, dar aurul olimpic e "cea mai mare realizare a mea". Novak Djokovic, declaraţii la revenirea în Serbia

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Novak Djokovic a avut parte de o primire regală în Serbia. Peste 70.000 de fani l-au aşteptat pe campionul olimpic de la Paris. 



"Aceasta cea mai mare realizare sportivă a mea", a declarat tenismanul Novak Djokovic, la revenirea în Serbia, despre medalia de aur pe care a cucerit-o recent la Jocurile Olimpice de la Paris, informează presa internaţională.

"Aurul mult aşteptat. Am ajuns la aceste Jocuri fără trofeu şi eram accidentat. Mulţi au pus la îndoială calitatea jocului meu. Nu de multe ori am fost considerat favorit, însă am crezut în secret în victorie. Ştiam că este poate ultima mea şansă de a câştiga aurul. Fără falsă modestie, aceasta este cea mai mare realizare sportivă a mea
şi port cu mândrie această medalie de aur pentru Serbia", a declarat legenda tenisului de la balconul Palatului prezidenţial din Belgrad.

Novak Djokovic, deţinătorul recordului de trofee de Mare Şlem (24), l-a învins pe spaniolul Carlos Alcaraz în finala turneului olimpic de la Roland Garros.

Adresându-se publicului venit să-l întâmpine la Belgrad, Djokovic a spus: "Nu cred că vă daţi seama de puterea şi motivaţia pe care le transmiteţi fiecăruia dintre noi atunci când ieşim şi stăm în faţa voastră pe acest balcon. Pentru un sportiv sârb, este cea mai incredibilă emoţie care există. Încă o dată, mulţumesc. Trăiască Serbia!", conform Agerpres

Djokovic a pus orice în subsidiar, pentru aurul olimpic

Novak Djokovic a spus că a dat totul pentru a deveni campion olimpic și a-l învinge pe Carlos Alcaraz într-o „luptă incredibilă”: „Am jucat aproape trei ore în doar două seturi. O luptă incredibilă, am crezut că pot câștiga. Mai presus de toate, este țara mea. Mândria de a juca pentru Serbia. Știu că lui Carlos și Rafa (Nadal) le place să joace pentru Spania, lui Andy (Murray) îi place să joace pentru Marea Britanie. Lui Roger (Federer) pentru Elveția. Alex Zverev a câștigat la Tokyo pentru Germania. Ați văzut reacțiile tuturor acești tipi când câștigă.

Este ceva special. Când am ajuns pe teren pentru semifinale împotriva lui Musetti, mă gândeam: 'să trecem de asta'. De aceea, la începutul acestui meci (n.r. - finala) nu am fost atât de emoționat, întrucât îmi asigurasem deja o medalie, dar bineînțeles, eu voiam aurul. A fost un meci intens și am vrut să dau tot ce pot. Faptul că m-am calificat în finală a ajutat. Mi-am pus inima, sufletul, corpul, familia, totul în joc.”, a spus Djokovic, după ce a devenit, în premieră, campion olimpic.

Ion Țiriac l-a sunat pe Djokovic după câștigarea aurului olimpic

Ion Țiriac a mărturisit că l-a sunat pe Novak Djokovic, după ce sârbul a câștigat medalia de aur olimpică, titlul mult râvnit care îi lipsea din imensa lui carieră. Fostul tenismen a izbucnit în râs în timp ce a vorbit despre pariul pus cu Djokovic, evitând totuși să spună despre ce au discutat cei doi la telefon.

„Copilul Djokovic se antrena în România la început, pentru că făcea doar 80 de kilometri pe zi, întrucât la Belgrad era prea scump, venea cu părinții lui.

I-am dat invitație de două ori pentru turneul de la București. Așa este, îl cunosc foarte bine. Apropo, l-am sunat după victoria de la Jocurile Olimpice de la Paris și i-am spus: 'Om tânăr, jucător bătrân'. De asemenea, am profitat de ocazie și am pus și un pariu cu el, dar nu pot spune ce pariu, din păcate (n.r. - râde)”, a declarat Ion Țiriac, pentru We Love Tennis.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel