Volei Obiectivul naționalei României de volei masculin la Campionatul Mondial, trasat de selecționerul Sergiu Stancu. Detalii despre competiție și adversare, în exclusivitate

Data actualizării: | Data publicării:
Captură de ecran Instagram Federația Română de Volei
EXCLUSIV
Captură de ecran Instagram Federația Română de Volei

Echipa națională de volei masculin s-a calificat din nou la Campionatul Mondial de Volei, pentru prima oară din anul 1982, iar selecționerul Sergiu Stancu a discutat despre obiectivele propuse în cadrul acestei competiții.



Selecționerul naționalei României de volei masculin, Sergiu Stancu, a discutat în exclusivitate pentru DCSport despre experiența formației din țara noastră, care a reușit calificarea la Campionatul Mondial de Volei după o pauză de 42 de ani.

România a fost prezentă în această competiție, ultima dată, în anul 1982, chiar anul în care se năștea actualul antrenor al echipei naționale. Astfel, după o perioadă lungă de neparticipare la CM, Sergiu Stancu a reușit performanța de a readuce România în competiție.

„Într-adevăr, este un moment foarte bun pentru toți cei implicați în acest fenomen. Ultima participare a fost în anul 1982, deci 42 de ani, 43 până când va debuta Campionatul Mondial. Este o pauză cam mare, din păcate, dar ceea ce este important este că reușim să mergem din nou la această competiție, care, cu siguranță, este un vis realizat.

Toți cei implicați în realizarea acestei performanțe (merită felicitați), de la cei din Federație, până la staff și bineînțeles, jucătorii, care au dus greul, și așa am reușit să ne calificăm după atâta timp și suntem foarte bucuroși de această realizare.”, a declarat Sergiu Stancu.

Echipele naționale ale Poloniei, Țărilor de Jos, respectiv cea a Qatarului vor fi adversarele României în CM, iar selecționerul României este optimist în ceea ce privește viitoarele meciuri din cadrul competiției.

„Adversarii sunt puternici. Naționala Poloniei nu are nevoie de nicio prezentare, pentru că e o echipă foarte puternică, campioană europeană en-titre și vicecampioană olimpică la recenta ediție de la Paris. Ei sunt finaliști ai ultimei ediții a Campionatului Mondial, desfășurat în Polonia. Este clar că e o echipă foarte bună, vine dintr-un campionat foarte bun, e favorita grupei, de departe. Dar dacă am reușit, la Campionatul European, să batem campioana olimpică, Franța, de ce n-am reuși să batem și vicecampioana olimpică?!

Referitor la echipa națională a Olandei, iarăși reprezintă o echipă cu tradiție, care de ani de zile participă la această competiție. Naționala Olandei participă la acest nivel de ani de zile, deci are un mare avantaj din acest punct de vedere, dar este o echipă pe care trebuie să o învingem dacă vrem să ieșim din grupe, pentru că dintre cele patru echipe, doar două vor merge mai departe.

Iar Naționala Qatarului, care la prima vedere pare o națională mai necunoscută sau mai la îndemâna noastră, chiar dacă este cel mai puțin valoroasă dintre cele trei adversare, a investit enorm, sunt mulți jucători naturalizați. Cele mai multe ediții ale campionatului mondial de cluburi se țin în Qatar. Deci este clar că au o experiență la nivel foarte înalt, deci fără doar și poate, ei vor fi niște contracandidați serioși.”, a mai spus Stancu, selecționer al echipei naționale de volei masculin din anul 2021.

Sergiu Stancu și staff-ul său au stabilit și obiectivul echipei în cadrul acestei competiții. Selecționerul a spus că ieșirea din grupe reprezintă primul pas, ca mai apoi, dacă România obține cele două victorii necesare, să își traseze noi ținte.

Sergiu Stancu: „Ne dorim foarte mult să ieșim din grupe”

„Acest obiectiv este, clar, unul realizabil. Ne dorim foarte mult să ieșim din grupe, pentru că nu este mare lucru, dacă la o prezență la un campionat european sau mondial, nu-ți propui să ieși măcar din grupe, iar apoi vom vedea pe parcurs.

Trebuie să o luăm treptat. Bineînțeles că ne dorim o participare mai bună (decât ultima ediție, locul 15 la CM1982). Dar trebuie să ținem cont că venim după o pauză destul de mare, deci nu este realist să ne comparăm cu o generație care a jucat acum 42 de ani la acel Campionat Mondial. Pentru a ieși din grupe trebuie să învingem două echipe, iar după aceea orice este posibil - mai ales într-o astfel de competiție.”, a mai spus antrenorul, în exclusivitate pentru DCSport.ro.

Interviul integral poate fi vizionat mai jos:

Youtube video image

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Volei





pixel