Superliga Romaniei 104 ani de la naşterea clubului Universitatea Cluj. Îndemnul apărut în presa clujeană a vremii

Data publicării:
Facebook Universitatea Cluj
Facebook Universitatea Cluj

Clubul Universitatea Cluj împlineşte astăzi 104 ani de existenţă. 



"În urmă cu exact 104 ani, la câteva luni de la Marea Unire, într-o seară de noiembrie din Clujul interbelic, s-a născut cea mai frumoasă poveste din fotbalul românesc.

Pe 23 noiembrie 1919, în presa clujeană apărea îndemnul: "cu căldură patriotică la fieştecare tânăr universitar român să-şi ţină de o sfântă datorniţă de a se înscrie în listele sportive care se află la Secretariatul Universităţii"

Anii au trecut, iar echipa „studenților” a crescut și a înrădăcinat în inima orașului o idee, o cultură și un spirit care a rezistat peste războaie și epoci întunecate. Acest spirit este mai viu ca oricând datorită sutelor de mii de suflete care îndrăgesc și susțin Universitatea Cluj.

 Azi este ziua noastră, a tuturor celor care iubim Universitatea și transmitem această dragoste din generație în generație.

La mulţi ani, U", se arată pe pagina de Facebook a celor de la Universitatea Cluj. 

Culorile clubului, alb și negru, au fost alese de Mihai Tripa și Andrei Suciu, studenții care au achiziționat primul echipament pentru echipă. Încă de la înființare, Studenții își desfășoară meciurile de acasă pe stadionul din parcul central al orașului. A făcut excepție doar perioada 1940-1945, când clubul s-a mutat la Sibiu din cauza Dictatului de la Viena. Odinioară considerată cea mai importantă formație din regiunea Transilvaniei, statutul ei a fost amenințat în secolul XXI de succesul lui CFR Cluj, cu care contestă Derbiul Clujului, se arată pe Wikipedia.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei
Tagurile articolului: aniversare fotbal universitatea cluj




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel